Swimrun - upplevelse, gemenskap och väldigt kul

Vad är Swimrun?

Swimrun är en svensk uppfinning och en relativt ny sport och som nu sprids över världen. Att utöva swimrun innebär att du växlar mellan simning och löpning utan att stanna. Du behåller löparskorna på när du simmar och våtdräkten är på under löpningen. Swimrun är en utomhussport och har mer än en simsträcka och mer än en löpsträcka. Simningen sker i öppet vatten och passar lika bra i sjöar som i havet. 

  
En vadslagning på krogen år 2002  "först från Utö till Sandhamn" är själva ursprunget till ÖTILLÖ Swimrun World Championchip och ÖTILLÖ Swimrun World Series. Begreppet Swimrun har Erika Rosenbaum myntat. Här kan du läsa mer om det som är swimrunsportens historia.

http://otilloswimrun.com/about-swimrun/

 

Swimrun är fortfarande en liten sport men växer så det knakar då utbudet av swimruntävlingar ökar från säsong till säsong. Kolla in här: http://www.alltomswimrun.com/kalender-2018/

 

2018 kan du i stort sett köra en swimruntävling varje helg runt om i hela landet. 

​​​​

Utrustning

I sin enklaste form behöver du endast löparskor och badbyxor eller tights och top för att köra Swimrun. I takt med att swimrunsäsongen har blivit allt längre (maj-okober) behövs en swimrundräkt.

Swimrundräkten är för din egen säkerhet och för att hålla dig varm.

Övriga tillbehör som används är paddlar, dolme och lina. Simglasögon och badmössa. 

Paddlar - för att effektivisera armarbetet på simsträckorna

Dolmen - för bättre flytläge och vila benen

Lina - elastisk lina som kopplar ihop deltagarna, fungerar som hjälp att hålla ihop men också för att dra varandra. 

Social sport

Swimrun är en lagsport. Du tävlar i lag  tillsammans med en kompis i klasserna dam, herr och mixed. Det finns också familjetävlingar då vuxen och barn tävlar tillsammans. Först ut var Ångaloppet och Ångaloppet familj.

plusPT

info@pluspt.se

www.pluspt.se

Swimruncupen Stockholm
  • Facebook - White Circle
Trispot
  • Facebook - White Circle
plusPT
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle